Πιστεύω, Κύριε, και ομολογώ ότι συ ει αληθώς ο Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος, ο ελθών εις τον κόσμον αμαρτωλούς σώσαι, ων πρώτος ειμί εγώ. αλλ' ως ο Ληστής ομολογώ σοι. Μνήσθητι μου Κύριε, εν τη βασιλεία σου.

Η Αποστολική διαδοχή των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (ντοκουμέντα)

Η Αποστολική διαδοχή των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (ντοκουμέντα)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΑΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ( ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ )

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κοπή πίτας και απολογισμός έργου για την Ιερά Μονή Παναγίας Κανάλας.



Πιτα Παναγια Καναλα
Χορό, τραγούδι, πλούσιες ιστορικές αναφορές και συγκινητικές αναμνήσεις περιελάμβανε η κοπή της πίτας που διοργάνωσε σε κέντρο της Φυλής, ο σύλλογος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κανάλας, για τους πιστούς της ενορίας.

Ο ιερέας της Μονής, πατέρας Δωρόθεος, επιχειρώντας να γυρίσει το χρόνο πίσω, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να προχωρήσει στην ανέγερση της μονής σε αυτήν την περιοχή, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το εγχείρημά του αλλά και στις χαρές που έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια από τους πιστούς. Επιπλέον, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραίμη αλλά και τους πρώην δημάρχους Νίκο Παπαδήμα και Χρήστο Παππού, για όλα όσα έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην εκκλησία της Παναγίας της Κανάλας και τόνισε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους ενορίτες του στα εύκολα και στα δύσκολα.
Την ανάγκη να μείνουμε κοντά στην Ορθοδοξία και να υπηρετούμε πιστά τις αρχές και τις αξίες της, επεσήμανε ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο που επιτελεί στην περιοχή, η Ιερά Μονή Παναγίας Κανάλας. Ο κ. Μπουραίμης έκανε λόγο για δύσκολες στιγμές τις οποίες περνά η χώρα και κάλεσε τους πολίτες να επιδεικνύουν αλληλεγγύη και πνεύμα αγάπης και συμφιλίωσης.
Στο έργο της ιεράς Μονής αναφέρθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, η οποία υπογράμμισε ότι όλοι οι συγγενείς της μένουν στην περιοχή και η ίδια από μικρό παιδί συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της εκκλησίας. Η κα Δήμου είπε, επίσης, ότι ως αντιπεριφερειάρχης έχει στενή συνεργασία με το δήμο και ότι σε λίγο καιρό θα είναι σε θέση να ανακοινώσει κοινές δράσεις ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τα σχέδια για την ανέγερση του ναού ήταν, πριν πολλά χρόνια, δωρεά του σημερινού δημάρχου Φυλής.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Ασπραδάκης ευχήθηκε στους ιερείς της Παναγίας Κανάλας να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη το έργο τους και στους πολίτες να αντιμετωπίσουν με θάρρος και αισιοδοξία τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα.

Λεζάντες: 1. Σταυρούλα Δήμου, Δημήτρης Μπουραίμης, πατέρας Δωρόθεος, 2. Παντελής Ασπραδάκης, Θεοδόσης Δρόλιας, Δημήτρης Πουλιάσης, Γιώργος Δακτυλίδης, Δημήτρης Πανάγος, 3. Χρήστος Ρούσσας, Αργύρης Γκούβας, Ρούλα Αυγέρη, 4. Μητροπολίτης Αττικής, 5. Δημήτρης Μπουραίμης, 6. Σταυρούλα Δήμου, 7. Παντελής Ασπραδάκης, 8. Χρήστος Παππούς, 9. Ο κ. Καρασαββίδης με την ορχήστρα του, 10. Γλέντι και χορός

Πιτα Παναγια Καναλα1Πιτα Παναγια ΚαναλαΠαναγια Καναλα3
Πιτα Παναγια Καναλα5Πιτα Παναγια Καναλα5Πιτα Παναγια Καναλα6Πιτα Παναγια Καναλα7Πιτα Παναγια Καναλα8
Πιτα Παναγια Καναλα9Πιτα Παναγια Καναλα10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις